Hva er Alpha?

Alpha kurs er en mulighet til å diskutere store temaer som meningen med livet, i en avslappende setting med god mat og hyggelige mennesker. Kurset går over 10 kvelder hvor man får lære, nyte en god middag, le, diskutere, og hvor intet spørsmål er for banalt eller for utfordrende. Spørsmål som; Finnes det en Gud? Er det noe liv etter døden? Hvor kommer jeg fra? Hvor skal jeg?

Alphakurset presenterer kjernen i den kristne tro i en form som du vil kjenne igjen fra kurs og studier i andre sammenhenger. Gjennom kurset får du blant annet undervisning i temaer som «Hvem er Jesus?» ,»Hvorfor døde Jesus?», «Hvordan kan jeg vite at jeg tror?», og «Helbreder Gud i dag?».

Hver kurskveld starter med en varmrett fra husets kokk. Etter maten følger kveldens foredrag, deretter er det tid for gruppesamtaler. Da samles vi i grupper på omkring ti personer, bestående av mennesker med ulikt ståsted til kristen tro. Vi stiller spørsmål og lytter til hverandres synspunkter på de aktuelle temaene. Det vil også være en Alpha-weekend hvor vi reiser til en hyggelig plass og får mer tid til samtaler rundt de 5 temaene vi går igjennom i løpet av helgen. Les mer om hvilke foredrag på siden «Neste kurs».

Alpha kurset er for alle. Alle som tror det er mer her i livet enn kun det du kan ta og føle på.

Kurset er bygget opp slik at det passer for deg som ikke er vant til å gå i kirken. Det er med andre ord åpent for hvem som helst som ønsker å delta. Deltakerne på kurset er på forskjellige stadier i livet, og diskusjonene i gruppene vil derfor være varierte og spennende. Noen ønsker å vite om Gud virkelig eksisterer; andre lurer på hva som skjer etter døden. Andre lurer på hva meningen med livet er, mens andre har konkrete spørsmål om ulike bibeltekster de ikke helt kan forstå. Dersom du aldri har vært inne i kirke før så vil du ikke være alene. Det vil også være deltakere som har gått i en kirke fra og til, uten at de helt føler de har fått med seg basisen i den kristne tro.

Kurset er som sagt for alle, men passer kanskje spesielt for deg som:

  • er nysgjerrig på kristen tro
  • er ny i kristen tro
  • vil repetere den kristne troens innhold
  • tror, men likevel tviler

Uansett hva din grunn er for å delta, så er du velkommen!

Hva koster kurset?

Kurset går over ti onsdagskvelder og koster kr. 400,- (kr.300 for studenter). Dette inkluderer kurshefte, samt varmrett og kaffe hver kurskveld. De to første kurskveldene er gratis, det vil si du kan hoppe av kurset. Betalingen skjer først den tredje kvelden. I løpet av kurset inviteres du til Alpha-weekend (egen påmelding). Weekenden koster fra kr. 600,-

Alpha er tverrkirkelig. Det vil si at det samme kurset arrangeres over hele verden av de fleste kristne kirkesamfunn. Over 16 millioner på verdensbasis har gått kurset. I Norge har kurset hatt over 150.000 besøkende, hvorav ca 2700 har gått kurset i Filadelfia Oslo.

Aktuelle temaer:

  • Hvem er Jesus?
  • Hvorfor døde Jesus?

Neste kurs:

Oppstart alphakurs september 2015.

Meld deg på allerede i dag, og tips dine venner om kurset… Kanskje de lurer på det samme som deg?

Har du spørsmål, benytt mailadressen alpha@filadelfia.no

Adresse: St Olavs gate 24, 0166 Oslo - Telefon: 40005767 - Mail: alpha@filadelfia.no